Inflamația bronhiilor, legată de astmul bronșic

02.08.2021 0 Comments

O astfel de boală insidioasă precum astmul bronșic este foarte frecventă. Prin urmare, este important să știi cum să te comporti pentru a nu primi prea multe complicații neplăcute.

Astmul este o afectare bronșică de natură infecțioasă și alergică. Se caracterizează prin faptul că periodic o persoană are dificultăți de respirație sub formă de convulsii. Ele apar în faza de îngustare bruscă a lumenului bronhiilor datorită edemului datorat inflamației, eliberării sputei destul de vâscoase și a spasmului muscular. În acest moment, oxigenul este furnizat organismului într-o cantitate insuficientă. Principalele cauze sunt declanșatoarele sau anumiți alergeni.

Numai un medic poate prescrie în mod competent terapie și tratament. Plămânii sunt o zonă vulnerabilă a corpului uman. Persoanele alergice sunt expuse riscului. Mai ales cei care sunt alergici la praf sau polen.

Simptome tipice ale astmului bronșic

O persoană astmatică este forțată să ia medicamente speciale și să aibă întotdeauna cu el un inhalator special. Un produs special selectat ajută la reducerea umflăturilor și la evitarea riscului de sufocare sau hipoxie cerebrală în timpul convulsiilor. Cu siguranță ar trebui să fii monitorizat de un medic, deoarece această boală se dezvoltă adesea pe fondul alergiilor congenitale sau dobândite. Pentru mai multe informații despre droguri, indicele rx.
Cele mai frecvente simptome ale astmului bronșic:

  • tuse
  • greutate în zona pieptului
  • dispnee
  • respirând cu un fluierat

Astmul bronșic la copii

Astmul bronșic la copii poate să nu fie același ca la adulți. Nu au dezvoltat încă imunitatea pe deplin. Acest lucru provoacă numeroase nuanțe în dezvoltarea și evoluția bolii.

5-10% dintre copii, indiferent de țară sau zona climatică de reședință, au această boală. De obicei, aproximativ 80% din cazuri apar în perioada preșcolară. Primele convulsii pot apărea încă din primul an după naștere.
Tratarea pacienților minori este mai dificilă decât tratarea adulților. Multe medicamente și proceduri sunt contraindicate pentru acestea.

Există multe caracteristici ale debutului și evoluției acestei boli. De multe ori este necesar să căutați o soluție nu numai de către un medic pediatru, ci și de către specialiști foarte specializați.

Tratamentul astmului bronșic

Pe lângă tratament, este importantă și prevenirea competentă a astmului bronșic. Medicii recomandă pentru prevenirea consumului de medicamente care conțin substanța Montelukast, care face parte din medicamente precum Montellar și altele.

Doar un medic vă va spune cum să ameliorați corect inflamația. Astmul alergic este o boală insidioasă. Poate provoca sufocare și alte fenomene neplăcute. Prin urmare, este important să urmați toate recomandările specialiștilor pentru a slăbi atacul sau a-l face cât mai rapid și ușor posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.