Sos de mere de casă fără zahăr

12.12.2020 0 Comments

Am făcut multe articole cu măr săptămâna aceasta. Sosul de mere a primit în această săptămână premiul pentru cel mai făcut articol la mine acasă. Am conservat 10 galoane de mere !!! Copiii mei m-au ajutat și Alex a spus că „a face mere este mai distractiv decât să mănânci înghețată”. Ben mi-a spus că nu a mai vrut niciodată să mănânce sos de mere dintr-o cutie sau borcan din magazin. Numai sos de mere de casă pentru el. Sosul de mere este foarte ușor de făcut și are un gust minunat. Puteți controla consistența sosului de mere, familiei mele îi place grozav. De asemenea, controlez merele care intră în el, precum și celelalte ingrediente. Fără zahăr la mine acasă!

Merele pe care le-am cules.

Am făcut o mulțime de mere când băieții mei erau bebeluși folosind aceeași rețetă. Totuși am omis condimentele.

Ingrediente:

3 kilograme de mere. Am folosit ½ roșu delicios și ½ bunicuță Smith astăzi.
½ cană de apă (acoperă fundul aburului sau oalei)
1 ½ lingură suc de lămâie proaspăt stors pentru a menține culoarea merelor (opțional)
1 linguriță de scorțișoară măcinată (opțional) puteți adăuga și mai multe dacă doriți. Soțului meu nu-i place scorțișoara.
½ linguriță nucșoară măcinată (îi conferă gust de plăcintă cu mere)
Îmi curăț toate merele și le miez. Dacă fac o cantitate mică, fac asta manual. La conservare, ca în această săptămână, folosesc un curățător de mere răsfățat și o carotă, iar viața este mult mai ușoară.

Curățați merele. Acesta este cel mai simplu mod de a face acest lucru.

Se pune suc de lămâie proaspăt stors pe mere.

Acoperiți și fierbeți mere cu scorțișoară până când merele sunt ușor străpunse de o furculiță, în jur de 15-20 de minute.

Acoperiți și apoi aburi merele.

Transferați merele într-un robot de bucătărie, adăugați nucșoară și piure până când ați atins grosimea sau netezimea dorită.

Familiei mele le place sosul de mere grosolan.

Se servește, se pune la frigider, se congelează sau se poate face sosul de mere. Am conservat-o pe a mea folosind o oală sub presiune. 5 minute la 5 kilograme de presiune. Avem suficient sos de mere depozitat până anul viitor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.